Koktajl truskawkowo-bananowy
Ostatnio nie mam wiele czasu na gotowanie. Mimo to zaczęłam odrobinę zmieniać nasz jadłospis, w myśl zasady, że jeśli masz w lodówce tylko zdrowe jedzenie, to jesz zdrowo. Tak więc na topie są koktajle i kolacje typu jogurt z musli i owocami. Dobrze nam to zrobi. A mi daje energię i odrobinę inspiracji kulinarnych ;) Tak więc dzisiaj zdrowy, śniadaniowy koktajl - moje dzieci (i mój mąż) się przyssały i wypiły do ostatniej kropli ;)
Koktajl truskawkowo-bananowy
- 0,5 kg truskawek - świeżych lub mrożonych: mrożone najlepiej jest wstawić do lodówki na noc, żeby się odrobinę rozmroziły. W sezonie dobrze jest zaopatrzyć się w truskawki na zimę, mrożąc całą szufladę ;)
- 1-2 banany
- mały jogurt naturalny lub pół dużego
- można całość dosłodzić brązowym cukrem, ja nie dosładzam.
Truskawki zmiksować blenderem, dodać pokrojonego banana i jogurt, całość ponownie zmiksować. Proste, szybkie, smaczne.