Koktajl arbuzowo truskawkowy
Smaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu.
składniki
400 g miąższu arbuza, bez pestek
ok 300 g truskawek
sok z 1 grapefruita
kilka listków mięty
łyżka syropu klonowego - opcjonalnie
przygotowanie
arbuz pozbawić pestek, miąższ pokroić w małe kawałki, truskawki umyć, odciąć szypułki, z grapefruita wycisnąć sok. Owoce włożyć do blendera, dodać sok, parę listków mięty i syrop klonowy. Wszystko zmiksować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego!
składniki
400 g miąższu arbuza, bez pestek
ok 300 g truskawek
sok z 1 grapefruita
kilka listków mięty
łyżka syropu klonowego - opcjonalnie
przygotowanie
arbuz pozbawić pestek, miąższ pokroić w małe kawałki, truskawki umyć, odciąć szypułki, z grapefruita wycisnąć sok. Owoce włożyć do blendera, dodać sok, parę listków mięty i syrop klonowy. Wszystko zmiksować. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego!