Kokosowe babeczki z rabarbarem na maślance

Kokosowe babeczki z rabarbarem na maślance
Zdjęcie - Kokosowe babeczki z rabarbarem na maślance - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Dziś przepis, który powstał pod wpływem chwili i pod wpływem zawartości kuchennych szafek. Rezultat - bardzo smaczny. Mięciutkie ciasto, z dużą ilością kokosu, z kawałkami rabarbaru. Polecam z całego serca :)
Składniki na 12 babeczek:
  • 250g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka cukru
  • 40g kokosu
  • pół szklanki oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki maślanki
  • 3 łodygi rabarbaru
  • pół szklanki cukru
Rabarbar pokrój na małe kawałeczki wrzuć na patelnię zasyp cukrem, wymieszaj i odstaw na kilka minut.
Do miski wsyp mąkę, proszek, cukier i kokos. Wymieszaj wszystkie składniki.
Przesmaż rabarbar aż zmięknie. Odstaw na bok do przestudzenia.
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Piekarnik nastaw na 200C.
W osobnym naczyniu wymieszaj rozpuszczony olej, maślankę i roztrzepane jajka. Mieszankę mokrych składników wlej do suchych i dobrze wymieszaj. Dodaj część zawartości patelni. Ciasto przełóż do papilotek wypełniając je do 3/4 wysokości. Wierzch każdej babeczki obsyp pozostałym rabarbarem, oprósz cukrem i wiórkami kokoswoymi
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut, aż babeczki ładnie wyrosną i się zarumienią.
Zdjęcie - Kokosowe babeczki z rabarbarem na maślance - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego :) Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów