Kokosowe babeczki z rabarbarem na maślance
Dziś przepis, który powstał pod wpływem chwili i pod wpływem zawartości kuchennych szafek. Rezultat - bardzo smaczny. Mięciutkie ciasto, z dużą ilością kokosu, z kawałkami rabarbaru. Polecam z całego serca :)
Składniki na 12 babeczek:
Do miski wsyp mąkę, proszek, cukier i kokos. Wymieszaj wszystkie składniki.
Przesmaż rabarbar aż zmięknie. Odstaw na bok do przestudzenia.
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Piekarnik nastaw na 200C.
W osobnym naczyniu wymieszaj rozpuszczony olej, maślankę i roztrzepane jajka. Mieszankę mokrych składników wlej do suchych i dobrze wymieszaj. Dodaj część zawartości patelni. Ciasto przełóż do papilotek wypełniając je do 3/4 wysokości. Wierzch każdej babeczki obsyp pozostałym rabarbarem, oprósz cukrem i wiórkami kokoswoymi
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut, aż babeczki ładnie wyrosną i się zarumienią.
Smacznego :) Wydrukuj przepis
Składniki na 12 babeczek:
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szklanka cukru
- 40g kokosu
- pół szklanki oleju kokosowego
- 2 jajka
- 3/4 szklanki maślanki
- 3 łodygi rabarbaru
- pół szklanki cukru
Do miski wsyp mąkę, proszek, cukier i kokos. Wymieszaj wszystkie składniki.
Przesmaż rabarbar aż zmięknie. Odstaw na bok do przestudzenia.
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Piekarnik nastaw na 200C.
W osobnym naczyniu wymieszaj rozpuszczony olej, maślankę i roztrzepane jajka. Mieszankę mokrych składników wlej do suchych i dobrze wymieszaj. Dodaj część zawartości patelni. Ciasto przełóż do papilotek wypełniając je do 3/4 wysokości. Wierzch każdej babeczki obsyp pozostałym rabarbarem, oprósz cukrem i wiórkami kokoswoymi
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut, aż babeczki ładnie wyrosną i się zarumienią.
Smacznego :) Wydrukuj przepis