Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Quesadilla z jajkiem i awokado

Quesadilla z jajkiem i awokado

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Szarlotka królewska

Szarlotka królewska

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Zupa krem ze świeżych pomidorów z bazylią i serem pleśniowym

Zupa krem ze świeżych pomidoró…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni

Soczewica z burakami i olejem…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Sernik z polewą jagodową

Sernik z polewą jagodową

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Razowa tarta z dynią, kurkami i kozim serem

Razowa tarta z dynią, kurkami…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Przepisy z tych kategorii

Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje!

Letni sernik na zimno z owocam…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Sernik ziemniaczany

Sernik ziemniaczany

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Makaron z kurkami i szpinakiem
1

Makaron z kurkami i szpinakiem

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Bezglutenowy sernik ryżowy z borówkami i ciasteczkowym spodem

Bezglutenowy sernik ryżowy z b…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny

Sernik z białą czekoladą na sp…

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Sernik na zimno z jagodami najlepszy przepis

Sernik na zimno z jagodami naj…

Anula Anula
ekspansja-smaku