Kieszonki drobiowe z nadzieniem grzybowym

Kieszonki drobiowe z nadzieniem grzybowym
4 piersi drobiowe

1 cebula

mrożone grzyby (około 50 dag)

4 plastry żółtego sera

sól

pieprz

papryczki chili

olej

 

Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju. Rozmrożone grzyby zmielić przez maszynkę (grube sito). Połączyć z cebulką i poddusić doprawiając solą i pieprzem do smaku.

Mięso umyć, oczyścić z błon, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Każdą pierś naciąć po długości robiąc tzw. kieszonkę. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Do środka nałożyć farsz i spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wysmarować olejem i układać na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Piec z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec pieczenia na każdą pierś, położyć plaster żółtego sera i posypać papryczką chili. Chwilkę poddusić pod przykryciem.

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

etap przygotowania:

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów