Kieszonki drobiowe z nadzieniem grzybowym
1 cebula
mrożone grzyby (około 50 dag)
4 plastry żółtego sera
sól
pieprz
papryczki chili
olej
Cebulę obrać, drobno pokroić, przesmażyć na oleju. Rozmrożone grzyby zmielić przez maszynkę (grube sito). Połączyć z cebulką i poddusić doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Mięso umyć, oczyścić z błon, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Każdą pierś naciąć po długości robiąc tzw. kieszonkę. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Do środka nałożyć farsz i spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wysmarować olejem i układać na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Piec z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec pieczenia na każdą pierś, położyć plaster żółtego sera i posypać papryczką chili. Chwilkę poddusić pod przykryciem.
etap przygotowania: