Kaszotto z pomidorami i smażonymi kurkami oraz natką pietruszki

Kaszotto z pomidorami i smażonymi kurkami oraz natką pietruszki

Zdjęcie - Kaszotto z pomidorami i smażonymi kurkami oraz natką pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis został przygotowany specjalnie dla Magazynu „Miasto Kobiet" i ukazał się w numerze 60/2014.

Składniki
(przepis na 4 osoby)

1½ szklanki kaszy jęczmiennej
4 szklanki bulionu warzywnego
2 pomidory
250 g kurek
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy
½ pęczka natki pietruszki
sól, pieprz

Przygotowanie:
Przesmażyć kaszę jęczmienną na oliwie do zeszklenia, a następnie dodawać stopniowo bulion warzywny i dolewać, gdy zostanie wchłonięty. Usmażyć kurki na maśle. Gdy kasza będzie miękka, dodać kurki oraz ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Sparzyć pomidory, ściągnąć skórkę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i dodać do kaszy; wymieszać i podawać kaszotto posypane posiekaną natką pietruszki.

Zdjęcie - Kaszotto z pomidorami i smażonymi kurkami oraz natką pietruszki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów