Karmelowy deser z jeżynami i kokosem

Karmelowy deser z jeżynami i kokosem
Zdjęcie - Karmelowy deser z jeżynami i kokosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Bardzo prosty i szybki deser. Jeżyny, kokos, czekoladowe ciasteczka i karmelowa czekolada - jest to według mnie przepyszne połączenie!

Zdjęcie - Karmelowy deser z jeżynami i kokosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Karmelowy deser z jeżynami i kokosem

/2 porcje/

60g czekolady karmelowej
5 łyżek śmietanki 36%
2 łyżki wiórków kokosowych
4 duże czekoladowe ciasteczka
12 jeżyn

W rondelku rozpuścić czekoladę ze śmietanką. Wymieszać i odstawić do ostudzenia. Ciasteczka połamać na mniejsze kawałki. Zimny sos czekoladowy wymieszać z wiórkami. Do pucharków wsypać ciasteczka, położyć na nie jeżyny i na koniec zalać sosem kokosowo - karmelowym. Smacznego!

Zdjęcie - Karmelowy deser z jeżynami i kokosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów