Karkówka z warzywami + film

Karkówka z warzywami + film

Karkówka z Warzywami – Idealny Obiad dla Całej Rodziny

Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą rodzinę swoim smakiem i aromatem? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie – karkówkę z warzywami pieczoną w piekarniku. To danie nie tylko rozpieszcza podniebienie, ale również jest proste w przygotowaniu. Dzięki łatwo dostępnym składnikom oraz aromatycznym przyprawom, możesz stworzyć wspaniały obiad, który zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Karkówkę podawaj gorącą  z warzywami bezpośrednio po upieczeniu. Sprawdź poniżej przepis, który krok po kroku pomoże Ci stworzyć pyszny obiad. To danie doskonale smakuje z chrupiącym chlebem lub ryżem. Smacznego!

 

Zdjęcie - Karkówka z warzywami+film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Film:

 

Składniki na karkówkę z warzywami:

żaroodporną formę  23cm x 35cm

  • 5-6 średnich ziemniaków
  • 3 średnie marchewki
  • 3 cebule
  • 300 g małych pieczarek
  • 2 – 3 łyżki oleju
  • 800 g karkówki
  • 4-5 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • czarny pieprz
  • sól

Jak zrobić karkówkę z warzywami ?

Obrane ziemniaki kroimy w większą kostkę i wrzucamy do miski. Obraną cebulę również kroimy w większą kostkę a następnie dodajemy do ziemniaków. Obraną marchewkę kroimy w grubsze plastry po czym dodajemy do ziemniaków i cebuli. Do miski z warzywami wrzucamy również oczyszczone pieczarki. Warzywa doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi na końcu wlewamy olej i wszystko dokładnie razem łączymy.

Umytą i osuszoną karkówkę kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięso umieszczamy w misce, doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz słodką wędzoną papryką, dodajemy również przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko dokładnie razem łączymy.

Do naczynia żaroodpornego przekładamy warzywa i równomiernie je rozprowadzamy. Na warzywach układamy kawałki mięsa, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Danie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 2 godziny, w trakcie pieczenia kilkakrotnie mieszamy zawartość naczynia.

 

Zdjęcie - Karkówka z warzywami+film - Smakowite Dania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów