Karczek z patelni wraz z warzywami
Karczek z patelni, to danie które zawsze na myśl przywodzi mi lato i grilla. Teraz czasami robimy go w wersji z patelni grillowej.
Karczek z patelni wraz z warzywami
- 250 gram karkówki
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 1/ 2 bakłażana
- sól, pieprz
- olej kujawski z czosnkiem, bazylią i pomidorami
Karkówkę pokroić w cienkie plastry, lekko je rozbić posolić i popieprzyć z każdej strony. Rozgrzać patelnię grillową i smażyć na niej karkówkę. Papryki i bakłażana opłukać, pokroić paprykę w płaty, bakłażana w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju kujawskiego z przyprawami i dodać warzywa smażyć z każdej ze stron po kilka minut.
Ten przepis bierze udział w akcji ” Odkryj Kujawski ze smakiem” , bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu „ZPierwszegoTloczenia.pl„, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.
Wszystko razem podać na talerzu. Boski smak lata gwarantowany.