Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną

Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną
Taka potrawa pasuje na letnią kolację . Lekko smacznie mało kalorii dużo witamin.

Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną

składniki
1 bakłażan
1/2 szt makreli wędzonej
kiełki rzodkiewki
2 szt pomidory
przyprawa do grilla
Sól morska
2 ogórki zielone
suszone pomidory z czosnkiem

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Każdy plaster solimy i odstawiamy na ok 10 min. PO tym czasie myjemy je osuszamy papierowym ręcznikiem i doprawiamy przyprawą z grilla. Grillujemy , można na patelni grillowej. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Makrelę obieramy od ości. Ogórka dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki. Na bakłażana układamy plasterek pomidora dodajemy makrelę ,kiełki i ozdabiamy plasterkiem ogórka. Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim lub bazylią .

Zdjęcie - Kanapki z bakłażana z makrelą wędzoną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów