Kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym
- 2 kromki tostowego chleba pełnoziarnistego
- 1 jajko
- tuńczyk w sosie własnym
- rukola
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól, pieprz
Kolejną pozycją w moim "kanapkowym dziale" jest kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym. Wszystkie składniki są w niej doskonale zrównoważone i przez to jest ona idealną przekąską na śniadanie lub kolację dla każdego.
Jajko ugotować na twardo. Wymieszać chrzan, majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć, a rukolę umyć.
Chleb włożyć do tostera. Lekko podgrzać. Wysmarować jedną z kromek sosem chrzanowym i ułożyć równomiernie na niej tuńczyka, następnie jajko a na koniec rukolę. Przykryć drugą kromką.
Inspiracja: Kulinarne Inspiracje