Jogurtowe z rabarem i bananami

Jogurtowe z rabarem i bananami

Zdjęcie - Jogurtowe z rabarem i bnanami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Lekkie ciasto przygotowane na bazie domowego jogurtu naturalnego :-) puszyste i wilgotne niezbyt słodkie po prostu pyszne polecam z różnymi owocami

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 130 ml oleju rzepakowego
  • 3 duże jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczką proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody 
  • 300 g rabarbaru
  • 2 dojrzałe banany 

Rabarbar umyć osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki - odstawić. W misce rozbełtać jajka dodać cukier, olej i jogurt połączyć składniki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Do masy jogurtowej wsypać mąkę i delikatnie wymieszać , wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wysypać rabarbar na ciasto, banany obrać pokroić w plastry i powciskać w ciasto - i posypać cukrem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok 40-50 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. 

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Jogurtowe z rabarem i bnanami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Jogurtowe z rabarem i bnanami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Jogurtowe z rabarem i bnanami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów