Jogurt z czarną porzeczką

Jogurt z czarną porzeczką to obecnie kolejna propozycja w moim menu na drugie śniadanie. Szczerze mówiąc kombinuję z owocami, bo już sam jogurt naturalny przestał mi smakować, ale tak to jest na diecie.

A taki jogurt na drugie śniadanie to jest to – lekko zapełnia żołądek i spokojnie można wytrzymać nie podjadając kolejne trzy godziny do obiadu.

Zdjęcie - Jogurt z czarną porzeczką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jogurt z czarną porzeczką

  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego 150 g ( u mnie Piątnica bez mleka w proszku )
  • 2 łyżki owoców czarnej porzeczki
  • 1 łyżeczka migdałów w słupki Kresto
  • 1 łyżka otrębów pszennych

Czarne porzeczki miksujemy blenderem. Na dno szklanki wsypujemy otręby na to delikatnie wylewamy jogurt, potem wykładamy śliwki i posypujemy migdałami.

Przed zjedzeniem wszystko razem mieszamy i zjadamy.

Zdjęcie - Jogurt z czarną porzeczką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ja teraz w pracy mam blender więc miksuję wszystko w pracy, ale wcześniej zmiksowane owoce zabierałam do pracy i wszystko mieszałam na miejscu.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy