Jesienne tagliatelle z krewetkami, kurkami i słodkimi figami

Jesienne tagliatelle z krewetkami, kurkami i słodkimi figami
Zdjęcie - jesienne tagliatelle z krewetkami, kurkami i słodkimi figami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Macie ochotę na szybki i pyszny obiad, który wprowadzi do domu nie tylko bajeczne aromaty, ale i odrobinę słońca w te deszczowe dni? Dzisiaj szybki obiad na bazie makaronu z cudownie słodkimi figami, aromatycznymi kurkami i rumianymi krewetkami. Zapraszam! Zdjęcie - jesienne tagliatelle z krewetkami, kurkami i słodkimi figami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Tagliatelle z krewetkami, kurkami i figami
  • makaron tagliatelle ugotowany al dente
  • 20 większych podgotowanych krewetek
  • 2 dojrzałe figi
  • 200 g kurek
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1 nieduża papryczka chilli
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
Na patelni rozgrzałam masło i wrzuciłam oczyszczone kurki. Poddusiłam je około 5 minut i dodałam krewetki oraz drobno posiekane chilli. Podsmażałam je kolejne 10 minut, doprawiłam sola i pieprzem. Na koniec dodałam śmietanę, ponownie doprawiłam i wrzuciłam połowę pokrojonych fig. Na koniec dorzuciłam makaron, wymieszałam i podałam na wierzchu dodając surowe figi.

Kategorie przepisów