Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek


Zdjęcie - Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ciasteczka orkiszowe kruche. Konfitura z mirabelek świetnie przełamuje słodycz kruchego ciasta.

250 gram zimnego masła
cukier waniliowy
350 gram maki orkiszowej
100 gram cukru pudru trzcinowego/ ksylitolu
1 łyżeczka skórki z cytryny
1 łyżka gęstego jogurtu
Masło pociąć w kostkę wrzucić do malaksera, dodać pozostałe składniki. Pulsacyjnie wymieszać składniki. Wyjąć ciasto, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkować i wycinać ciastka. Piec w 180 stopniach przez 12 minut. Wyjąć i wystudzić. Ciastka w wycięciem oprószyć cukrem pudrem.
Na całe ciastka nałożyć po łyżeczce konfitury i nałożyć ciastko z wycięciem.

Przepisy z tych kategorii

Ciasteczka imbirowe
1

Ciasteczka imbirowe

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Kruche ciasteczka z dżemem

Kruche ciasteczka z dżemem

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Eklerki
2

Eklerki

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Ciasteczka cynamonowe - pyszne

Ciasteczka cynamonowe - pyszne

Beti Beti
kruche babeczki

Drożdżówki z marmoladą i kruszonką
2

Drożdżówki z marmoladą i krusz…

MiZu MiZu
Kuchnia przy drodze

Drożdżówki spiralki
2

Drożdżówki spiralki

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka