Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek


Zdjęcie - Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ciasteczka orkiszowe kruche. Konfitura z mirabelek świetnie przełamuje słodycz kruchego ciasta.

250 gram zimnego masła
cukier waniliowy
350 gram maki orkiszowej
100 gram cukru pudru trzcinowego/ ksylitolu
1 łyżeczka skórki z cytryny
1 łyżka gęstego jogurtu
Masło pociąć w kostkę wrzucić do malaksera, dodać pozostałe składniki. Pulsacyjnie wymieszać składniki. Wyjąć ciasto, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkować i wycinać ciastka. Piec w 180 stopniach przez 12 minut. Wyjąć i wystudzić. Ciastka w wycięciem oprószyć cukrem pudrem.
Na całe ciastka nałożyć po łyżeczce konfitury i nałożyć ciastko z wycięciem.

Przepisy z tych kategorii

Ciastka z bratkami
1

Ciastka z bratkami

Kasia Kasia
Pełny talerz

Dżemoretti

Dżemoretti

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Rogaliki z 3 składników
3

Rogaliki z 3 składników

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Bułeczki z kremem sezamowym
1

Bułeczki z kremem sezamowym

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Rogaliki drożdżowe z białym makiem
1

Rogaliki drożdżowe z białym ma…

food² food²
Food Square

Ciasteczka śmietankowe
2

Ciasteczka śmietankowe

ilovebake ilovebake
I Love Bake