Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Proste, szybkie, smaczne i ładne - w sam raz na małą przekąskę dla gości. Polecam!

Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

składniki
6 jajek ugotowanych na twardo
100 g wędzonego łososia
100 g serka jogurtowego Almette
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżka posiekanego koperku do dekoracji

przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Łososia posiekać nożem, odłożyć trochę do dekoracji. Do miski włożyć, żółtka, łososia, dodać serek, jogurt, koperek, paprykę . Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać papryki do smaku. Farszem napełniać połówki jajek, przybrać koperkiem łososiem, papryką, kaparami. Smacznego!


Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane wędzonym łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów