Jajka faszerowane łososiem

Jajka faszerowane łososiem

Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Prosta, smaczna przekąska idealna na wielkanocne śniadanie.
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki: Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 4 jajka
  • 80 g wędzonego łososia
  • 1,5 łyżki gęstego majonezu /plus do dekoracji
  • sól , pieprz, papryka ostra /do smaku
  • liście świeżej sałatki, kapary i czerwony pieprz/do dekoracji


Wykonanie: -Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pól, wyjąć żółtka. -Żółtka utrzeć z majonezem na gładką masę przy pomocy miksera /można tylko rozgnieść widelcem/, dodać łososia , przyprawy i ponownie krótko zmiksować. -Przygotowanym farszem wypełnić połówki białek. -Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatką, ozdobić kaparami i czerwonym pieprzem.
-Doskonałym dodatkiem do farszu może być świeży koperek lub szczypiorek. Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jajka faszerowane łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów