Jaglanka bananowa – zdrowe śniadanie

Jaglanka bananowa to doskonały pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie, które doda energii na cały poranek. Kasza jaglana jest lekkostrawna, bezglutenowa i bogata w składniki mineralne, a w połączeniu z naturalną słodyczą banana i odrobiną miodu tworzy sycące danie pełne wartości odżywczych. To szybki i prosty posiłek, idealny zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.
Jaglanka bananowa – zdrowe śniadanie
Porcje 3
Kalorie 385 kcal
Składniki
-
500 ml mleka
-
100 g kaszy jaglanej
-
2 banany
-
miód
- Dodatkowo :
-
1 banan pokrojony w plastry
-
borówki
-
chipsy kokosowe
-
miód
Przygotowanie
- Kaszę jaglaną przełożyć na drobne sitko i dokładnie przepłukać pod gorącą wodą.
- Do gorącego mleka wsypać kaszę, gotować przez około 15 minut często mieszając.
- Dwa banany obrać i rozgnieść widelcem. Kiedy kasza będzie miękka dodać banany i gotować jeszcze 2-3 minuty. Dosłodzić do smaku miodem.
- Nałożyć do miseczek, posypać plastrami banana, borówką, chipsami kokosowymi, polać odrobiną miodu. Smacznego!