Jaglanka bananowa – zdrowe śniadanie

Jaglanka bananowa – zdrowe śniadanie

Jaglanka bananowa to doskonały pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie, które doda energii na cały poranek. Kasza jaglana jest lekkostrawna, bezglutenowa i bogata w składniki mineralne, a w połączeniu z naturalną słodyczą banana i odrobiną miodu tworzy sycące danie pełne wartości odżywczych. To szybki i prosty posiłek, idealny zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Zdjęcie - Jaglanka bananowa – zdrowe śniadanie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Jaglanka bananowa – zdrowe śniadanie

Porcje 3

Kalorie  385 kcal

Składniki

  • 500 ml mleka

  • 100 g kaszy jaglanej

  • 2 banany

  • miód

  • Dodatkowo :
  • 1 banan pokrojony w plastry

  • borówki

  • chipsy kokosowe

  • miód

Przygotowanie

  • Kaszę jaglaną przełożyć na drobne sitko i dokładnie przepłukać pod gorącą wodą.
  • Do gorącego mleka wsypać kaszę, gotować przez około 15 minut często mieszając.
  • Dwa banany obrać i rozgnieść widelcem. Kiedy kasza będzie miękka dodać banany i gotować jeszcze 2-3 minuty. Dosłodzić do smaku miodem.
  • Nałożyć do miseczek, posypać plastrami banana, borówką, chipsami kokosowymi, polać odrobiną miodu. Smacznego!

Kategorie przepisów