Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami

Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami

W sobotę Piotr wyjechał, nie miałam ochoty na gotowanie jakiś skomplikowanych dań, myślałam o czymś bardziej w stylu ciepłej przekąski niż klasycznego obiadu. Przygotowałam więc chrupiące, pachnące masłem grzanki z drobiową wątróbką i przyrumienionymi pieczarkami (choć szczerze mówiąc dodatkiem miały być duszone jabłka, ale kompletnie o nich w trakcie gotowania zapomniałam : )

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami

Agata, 22 kwietnia 2012

Zdjęcie - Grzanki z wątróbką i karmelizowanymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła, ułóż bagietkę i zrumień z obu stron. Odłóż w ciepłe miejsce (np. do przykrytej miseczki). Ponownie na patelnię wlej olej i obsmaż z obu stron pokrojone w plasterki pieczarki doprawiając je rozmarynem i pieprzem. Na tej samej (nieumytej patelni) usmaż wątróbki, aby pozostały w środku różowe, przypraw do smaku. Ciepłą wątróbkę posiekaj, wymieszaj z łyżeczką masła. Na grzanki nakładaj porcję wątróbki, plasterki pieczarek i listki natki pietruszki. Wierzch możesz skropić octem balsamicznym.

Kategorie przepisów