Grzanki z kaszanką i pastą z chili
Grzanki z kaszanką domową pastą z chilli która zaostrzy smak, oraz aromatycznymi ziołami...Super przystawka również na imprezy - dodatkowo można włożyć na chwilkę do piekarnika aby ser nam się lekko roztopił. Polecam :-)
- 1 bułka z ziarnami dyni
- 1 kaszanka
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
- 3 łyżeczki pasty z chili
- szczypta suszonych ziół rozmaryn, tymianek
- 1cieniutki plasterek boczku
Boczek przeciąć na cztery części i zrumienić na suchej patelni z obu stron - zdjąć z patelni i pozostawić do wystudzenia.
Kaszankę pokroić i podsmażyć na patelni na łyżce masła dodać łyżeczkę pasty z chilli odrobin soli oraz zioła. W międzyczasie bułkę przeciąć na pół i włożyć do tostera, gotowe grzanki przeciąć jeszcze na pół. Usmażoną kaszankę podzielić na cztery kawałki bułki, na to po odrobinie pasty z chili startego parmezanu oraz chrupiącego boczku na końcu ułożyć gałązki tymianku i podawać.
Smacznego
Wydrukuj przepis