Grzanki z camembertem i żurawiną

Grzanki z camembertem i żurawiną

W lodówce, intensywnym zapachem, przypomina o sobie francuski ser camembert. W szufladzie gnieżdżą się orzechy i żurawina, a w chlebaku zalega 2-dniowa bagietka. Wszystko w sam raz na pyszną przekąskę. Chrupnijcie sobie francuską grzankę.

Zdjęcie - Grzanki z camembertem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Grzanki z camembertem i żurawiną składniki:
  • kilka kromek bagietki / ciabaty
  • 100g sera camembert
  • garść suszonej żurawiny
  • garść orzechów włoskich (łuskanych)
  • miód
przygotowanie:

Na pieczywo układam plastry sera camembert, żurawinę i pokruszone orzechy.

Wkładam do rozgrzanego piekarnika (200oC) na 3-4 minuty.

Grzanki smaruję pastą oliwkową, układam pomidory i podaję.

Gotowe grzanki można polać odrobiną miodu.

Zdjęcie - Grzanki z camembertem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Grzanki z camembertem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów