Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami

Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami
Zdjęcie - Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grillowane kanapki z serem, kurczakiem i zielonymi warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 150 g miękkiego sera koziego lub innego
  • 100 g zielonego groszku
  • 100 g zielonych papryczek (np. padron)
  • 60 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 4 kromki pieczywa (np. tostowego)
  • 2 cebule dymki
  • ½ cytryny
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Kurczaka skrapiamy Oliwierem, sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Grillujemy lub pieczemy. Upieczone i przestudzone mięso kroimy w plasterki.

Groszek krótko gotujemy w osolonym wrzątku. Przelewamy zimną wodą, a następnie skrapiamy olejem i sokiem z cytryny i rozgniatamy widelcem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Papryczki kroimy, usuwamy gniazda nasienne i grillujemy na ruszcie.

Kromki chleba grillujemy z jednej strony. Następnie odwracamy i na zgrillowanej stronie układamy ser. Przykrywamy i grillujemy drugą stronę.

Na roztopiony ser wykładamy porcję groszku, plastry kurczaka, papryczki, posiekaną dymkę oraz poszarpaną sałatę. Przykrywamy drugą kromką chleba i podajemy.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów