Granola z truskawkami i malinami
Owocowe śniadanie z granoli i mleka roślinnego z dodatkiem owoców.
Liofilizowane owoce zachwycają smakiem i chrupkością. Świetne są w granoli ale kawa latte smakuje z truskawkami niesamowicie ;) Spróbujcie
płatki owsiane bezglutenowe ( lub zwykłe) - 500 g
miód - 3 łyżki
olej - 2 łyżki
migdały obrane - 100 g
truskawki liofilizowane opakowanie
maliny liofilizowane opakowanie (np. takie)
Płatki wysypać na blachę wyłożoną panierem do pieczenia. Miód i olej lekko podgrzać. Rozlać na płatki i wymieszać. Piec 120 stopniach przez 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia dodać migdały. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Granolę wymieszać z liofilizowanymi owocami.