Granola z dodatkiem oleju kokosowego
Granola jest świetnym rozwiązaniem jeśli chodzi o szybkie śniadanie lub przekąskę.
Możemy ją przygotować w weekend lub wieczorem i zabrać ze sobą (w pudełeczku lub słoiczku) do pracy razem z jogurtem naturalnym (tak, naturalnym, a nie tym słodzonym)
Z podanych składników wyjdzie jej idealnie na tydzień :)
Składniki:
2 szklanki płatków górskich
2 garści orzechów laskowych, pekan, włoskich
0,5 szklanki wiórków kokosowych
szczypta soli
Składniki płynne:
1 łyżka stołowa oleju kokosowego
1 łyżka stołowa masła orzechowego
1 łyżka stołowa miodu
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą bardzo dokładnie.
Składniki płynne rozpuścić w małym garnuszku i poczekać aż lekko ostygną.
Przelać je do suchych składników i bardzo dokładnie wymieszać.
Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 20min. lub do lekkiego zbrązowienia. W trakcie pieczenia wymieszać, aby się równomiernie upiekły.
Smacznego :)