Galaretka z maślanki z karmelizowanymi jabłkami
przepis:
300 ml maślanki
3 łyżeczki żelatyny
1-2 łyżki miodu
1 jabłko (boskop)
1 łyżka miodu
Jabłko obrać, pokroić.
Jedną łyżkę miodu rozgrzać w garnuszku, przesmażyć na nim jabłka.
Maślankę dosłodzić 2 łyżkami miodu.
Żelatynę zalać niewielką ilością wody tak aby napęczniała, a następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną żelatynę ostudzić.
Maślankę ciągle mieszając powoli dolać do żelatyny.
Maślankę wlać do szklanek i wstawić do lodówki. Stęgnietą galaretkę ozdobić jabłkami.
3 łyżeczki żelatyny
1-2 łyżki miodu
1 jabłko (boskop)
1 łyżka miodu
Jabłko obrać, pokroić.
Jedną łyżkę miodu rozgrzać w garnuszku, przesmażyć na nim jabłka.
Maślankę dosłodzić 2 łyżkami miodu.
Żelatynę zalać niewielką ilością wody tak aby napęczniała, a następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną żelatynę ostudzić.
Maślankę ciągle mieszając powoli dolać do żelatyny.
Maślankę wlać do szklanek i wstawić do lodówki. Stęgnietą galaretkę ozdobić jabłkami.