Galaretka drobiowa z brzoskwiniami

Galaretka drobiowa z brzoskwiniami
Zdjęcie - Galaretka drobiowa z brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 140
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 2h 00 min

Doskonała przystawka na karnawałowe spotkania. Galaretka drobiowa jest lżejszą wersją Zimnych nóżek. Jeśli lubicie połączenie mięsa i owoców dodajcie tak jak ja kawałki brzoskwini. Bardzo polecam:)

Składniki Instrukcje

Udka umyć, oczyścić, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać włoszczyznę, ziele angielskie, liść laurowy, sól. Zagotować, zebrać nieczystości, zmniejszyć ogień. Gotować  ok. 2 godzin na bardzo małym ogniu. Po tym czasie wyjąć mięso oraz warzywa. Odlać 150 ml płynu i rozpuścić żelatynę. Dodać do garnka, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.

W tym czasie obrać mięso i podzielić na mniejsze kawałki. Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w ćwiartki. W małych, szklanych miseczkach układać kawałki mięsa oraz brzoskwini. Zalać tężejącą galaretą i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego:)

Zdjęcie - Galaretka drobiowa z brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów