Fit ciasto czekoladowe - bez tłuszczu, bez cukru, bez mąki
Ależ się cieszę, że wszystkie FIT przepisy robią taką furorę!
Ciasto bananowe totalnie, ale to totalnie podbiło Wasze serca!
Pora na kolejne pyszności!
.
.
➡️ KLIKNIJ!!
➡️ https://c.mtpc.se/tags/link/2111374
.
i zobacz kulinarne nowości w EMPIK!
.
.
.
Tym razem zapraszam Was na fantastyczne ciasto czekoladowe.
Wyglądem i smakiem przypomina brownie – najlepsze na świecie brownie!
Nigdy nie przypuszczałam, że mieszając ze sobą czerwoną fasolę, banany, kaszę jaglaną, miód i kakao może wyjść coś tak fantastycznego!
A wyszło!
Prawdziwa petarda, która jeszcze nie jeden raz będzie gościć na moim stole!
* Ciasto jest bez białego cukru.
* Nie zawiera mąki.
* Jest bezglutenowe.
* Nie zawiera tłuszczu.
Mistrzostwo świata!
Idealne dla osób będących na diecie!
Gorąco polecam!
Dajcie znać jak smakowało!
SKŁADNIKI:
* kasza jaglana ( sucha ) – 70 g
* czerwona fasola – 1 puszka ( 400 g )
* banany – 2 szt
* jajko M – 3 szt
* miód – 3 łyżki
* kakao – 4 łyżki
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kaszę jaglaną gotujemy, studzimy.
Dodajemy odsączoną fasolę oraz pozostałe składniki – wszystko razem blendujemy na gładką masę.
Wylewamy do tortownicy i pieczemy ok. 30-35 minut w 180C.
Studzimy.
Dodatkowo możemy polać czekoladę deserową roztopioną z odrobina mleka.
Smacznego!