Figi na śniadanie, figi na podwieczorek...
Figi to owoce, które mogłabym jeść bez opamiętania i bez ograniczeń. Słodkie, delikatne, rozpływające się w ustach... Dzisiaj w wersji śniadaniowej na wynos :) Połączenie fig, kremowego jogurtu, lekkiego serka i borówek. Do tego porcja zdrowego błonnika w owocowym musli... Raj dla podniebienia...
SKŁADNIKI:
100 g jogurtu
200 g chudego serka homogenizowanego
100 g borówek
2 świeże figi
3 łyżki musli bez cukru
miód lub syrop z agawy do smaku
Jogurt wymieszaj z serkiem homogenizowanym i miodem lub syropem z agawy. Połowę serka wymieszaj z borówkami i przełóż do szklaneczki lub słoiczka.
Posyp musli i nałóż ponownie serek. Wierzch udekoruj świeżymi figami pokrojonymi na kawałki.