Fasolka szparagowa z pomidorami

 

0,5 kg zielonej fasolki szparagowej - umytej, z obciętymi łodyżkami, pokrojonej na ok. 5 cm kawałki

 

2 duże pomidory

 

1 cebula

 

3 ząbki czosnku

 

sól, pieprz do smaku

 

trochę wody – ok. 1 filiżanki

 

łyżka oleju do smażenia

 

Cebule i czosnek posiekać ale niezbyt drobno, podsmażyć na oleju aż się zeszklą. Dorzucić pokrojonego w grubą kostkę pomidora i razem poddusić. Wrzucić fasolkę szparagową, posolić i dodać pieprzu do smaku. Ewentualnie dolać filiżankę wody. Zamieszać. Przykryć i na małym gazie dusić ok. 30 minut aż fasolka zmięknie.

 

Gotowe.

 

Proste, bezproblemowe danie.

Przepisy z tych kategorii

Pieczony kalafior
2

Pieczony kalafior

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Frytki z selera
1

Frytki z selera

Beti Beti
kruche babeczki

Zapiekane warzywa sezonowe

Zapiekane warzywa sezonowe

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Kotleciki z soczewicy i warzyw
9

Kotleciki z soczewicy i warzyw

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Klopsiki z soczewicy z sosem  pomidorowym
10

Klopsiki z soczewicy z sosem…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Bakłażan smażony
2

Bakłażan smażony

Laura Laura
Cafe Babilon