Duszony koper włoski z ziemniakami
Zaskakująco pyszne danie:-) Bardzo, bardzo gorąco polecam!
Składniki:
1 duża bulwa kopru włoskiego z listkami
3 łyżki oliwy
1 duża cebula pokrojona w półplasterki
świeżo zmielony pieprz
sól
50 dag ziemniaków
1/2 szklanki wody
Posiekać kilka listków kopru włoskiego. Nastepnie przekroić bulwę wzdłuż naćwiartki i usunąć środek, a ćwiartki pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać oliwe, włożyć koper i cebulę, oprószyć pieprzem, lekko posolić. Przykryć, dusić 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Pokroić obrane ziemniaki w plasterki, dodać do rondla z koprem i cebulą, doprawić solą. Smażyć 3 minuty, mieszajć, Wlać wodę, przykryć rondel i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem posypać potrawę listkami kopru.
Przepis ten bierze udział w akcji
Smacznego:-)