Drożdzowe bez zagniatania
![Drożdzowe bez zagniatania](/obrazek/duze/drozdzowe-bez-zagniatania-84245.jpeg)
Przepis ten jest w naszej rodzinie od zawsze, bo nikt nie miał nigdy ochoty zagniatać drożdżowego ciasta na święta a wszyscy je uwielbiają.
Jajka, cukier, rozpuszczoną kostkę tłuszczu i letnie mleko mieszamy trzepaczką. na wierzch kruszymy drożdże, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na minimum 5h (ja zostawiam zazwyczaj na całą noc). Następnie dodajemy mąkę, zapach i bakalie, mieszamy. Pieczemy ok 1h w zależności w jakiej formie w temp około 160 stopni. ZAWSZE WYCHODZI :)
- 5 jajek
- 4 szklanki mąki
- 1 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka mleka
- kostka tłuszczu
- 10 dag świeżych drożdży
- zapach
- bakalie
![Zdjęcie: Drożdzowe bez zagniatania Zdjęcie - Drożdzowe bez zagniatania - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/84245.jpeg)