Drożdżowa strucla z kapustą i grzybami

Drożdżowa strucla z kapustą  i grzybami
przepis:

kapusta z grzybami, która została od Wigilii

50 dag mąki

150 ml ciepłej wody

1 jajko

5 dag drożdży

0,5 łyżeczki cukru

2 łyżeczki soli

1 łyżka oleju

1 jajko do posmarowania wierzchu ciasta

kminek do posypania

Zarobić ciasto , rozwałkować  na prostokąt, ułożyć na nim  równomiernie kapustę z grzybami.

Ciasto zwinąć w  rulonik i odstawić do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu piec ok 30 min.

.

Zdjęcie - Drożdżowa strucla z kapustą  i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Drożdżowa strucla z kapustą  i grzybami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów