Drobiowe roladki z nutą melona i winogron

Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron

Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 składniki:

3 filety drobiowe

1/2 melona

1 mała kiść winogron

2 ugotowane marchewki

kolorowy pieprz

imbir

czerwona papryka w proszku

curry

sól

olej

 

Filety przekroić po długości i lekko rozbić. Natrzeć solą, kolorowym pieprzem i czerwoną papryką. Ugotowaną marchewkę pokroić w cienkie paski, melona w kostkę, owoce winogrona na połówki i obrać z pestek. Na każdy rozbity kotlet położyć odrobinę marchewki i owoców. Mięso zwinąć w roladki, zabezpieczyć sznurkiem lub klamrami, obsypać odrobiną imbiru i curry. Roladki wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron w niezbyt dużej temperaturze. Pod koniec dodać resztę owoców, która nie została wykorzystana w farszu. Chwilkę poddusić a następnie przełożyć na talerz. Podawać z ugotowanym ryżem.

 

 

Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

                 Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 mała ściągawka:

 

 

Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

                Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Drobiowe roladki z nutą melona i  winogron  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów