Drobiowe roladki z fetą i szpinakiem

Drobiowe roladki z fetą i szpinakiem

Po raz pierwszy na moim blogu prezentuję danie obiadowe, coś na duży głód, coś zdrowego, coś z zieleninką :) Dodałam do kategorii nową - "dania różne" z myślą, że co jakiś czas będą pojawiały się takie właśnie przepisy na moim ciasteczkowym blogu. Coś innego, lecz do zjedzenia, coś zdrowego do przyrządzenia.

Przepis na roladki pochodzi z bloga "Dodaj i wymieszaj" prowadzonego przez Casię.

Zdjęcie - Drobiowe roladki z fetą i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Potrzebujemy:

*1 podwójna pierś z kurczaka

*200g mrożonego szpinaku

*100g sera feta

*2 łyżki śmietany 18%

*1 łyżka masła

*1 ząbek czosnku

*gałka muszkatołowa

*pieprz, sól

Wykonanie:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrajamy na pół. Każdą połówkę dość mocno rozbijamy, ale tak by nie podziurawić mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy szpinak i dusimy aż stanie się miękki,a woda z niego wyparuje. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i pokruszoną fetę. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Na końcu dodajemy śmietanę, mieszamy dokładnie i jeszcze kilka minut dusimy.

Na rozłożone filety z kurczaka nakładamy nadzienie. Mięso zwijamy w roladkę i przewiązujemy nitką .

Rozgrzewamy na patelni olej i wykładamy na nią nasze roladki. Kilka minut smażymy z każdej strony, aż mięsko będzie rumiane.

Tym daniem można się naprawdę najeść i właściwie chyba nie potrzeba już żadnego dodatku, przynajmniej mnie nie było trzeba :)

Smacznego :)

Zdjęcie - Drobiowe roladki z fetą i szpinakiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów