Drobiowa galaretka z oliwkami i bazylią

Drobiowa galaretka z oliwkami i  bazylią

 

 

          Zdjęcie - Drobiowa galaretka z oliwkami i  bazylią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

2 piersi kurczaka

2 marchewki

1 pietruszka

1 cebula

3 łyżki żelatyny

1 bulionetka drobiowa Knorr

3 ząbki czosnku

1 papryczka piri-piri

sól

pieprz

listki bazylii

oliwki


Piersi drobiowe wrzucić do gara, dodać warzywa, zalać wodą i gotować. Doprawić solą, pieprzem i wrzucić bulionetkę drobiową Knorr. Ugotowane mięso wyjąć z gara, pokroić w plastry a następnie porozrywać na mniejsze kawałki. Wywar przecedzić przez sitko. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wywaru a następnie dołożyć do reszty(około 1 litr wywaru). Wymieszać, dodać  przeciśnięte ząbki czosnku i pokruszoną papryczkę. Na talerze poukładać ugotowane mięso, oliwki, kilka listków bazylii. Zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.

 

 

Zdjęcie - Drobiowa galaretka z oliwkami i  bazylią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Drobiowa galaretka z oliwkami i  bazylią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Drobiowa galaretka z oliwkami i  bazylią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów