Domowy Baileys czyli likier kajmakowy

Domowy Baileys czyli likier kajmakowy

Zdjęcie - Domowy Baileys czyli likier kajmakowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ten przepis krąży w sieci od jakiegoś czasu i zdaje się być dość popularny, do oryginalnego Baileysa jeszcze trochę mu brakuje ale sam w sobie likier jest bardzo smaczny i wygrywa w kategorii econo power. Na długi jesienny wieczór buteleczka kajmaku z procentami jak znalazł.

  • 1 szklanka whisky
  • 1 puszka mleka słodkiego skondensowanego
  • pół szklanki śmietanki słodkiej 18%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka kawy (płynnej)



Puszke mleka gotujemy 2 godziny, studzimy (można użyć gotowej masy). Wrzucamy do miksera z wszystkimi pozostałymi składnikami i miksujemy. Gotowe do spożycia.

Kategorie przepisów