Domowa galaretka z soku z czerwonych porzeczek

Domowa galaretka z soku z czerwonych porzeczek




Zdjęcie - Domowa galaretka z soku z czerwonych porzeczek - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiGalatetka z soku z czerwonej porzeczki.

4 porcje

Składniki:

1/2 kg czerwonych porzeczek

3 łyżki cukru trzcinowego/ erytrytolu/ksylitolu

1 opakowanie żelatyny bio w listkach

1 litr zimnej wody

Przygotowanie:

Porzeczki obrać z szypułek, umyć na sicie, przełożyć do garnka i zalać litrem zimnej wody. Zagotować i zdjąć z ognia. Przecedzić płyn i dodać namoczoną wcześniej i odciśniętą z wody żelatynę. Dodać cukier lub ksylitol (ksylitolu można dodać mniej) i wymieszać. Przelać do pucharków. Przesytudzoną galaretkę schłodzić w lodówce do stężenia ok. 1-3 godzin.





Zdjęcie - Domowa galaretka z soku z czerwonych porzeczek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Kategorie przepisów