Deser smerfowy

Deser  smerfowy

Smerfowy bo niebieski. Nie wiem co mnie podkusiło, żeby kupić galaretkę tego koloru. Kiedy zobaczyłam ją w supermarkecie wiedziałam tylko, że muszę ją mieć a potem pół roku "głowiłam" się do czego ją wykorzystać. Widziałam kilka przepisów w świątecznych wydaniach różnych magazynów ale jakoś nie skusiły mnie za specjalnie. Wykorzystałam ją dopiero w święta, a deser od razu został skojarzony z małymi ludzikami:) Ponieważ mam jeszcze jedno opakowanie tej galaretki, już myślę co będzie następne w kolejce:)

 

Zdjęcie - Deser  smerfowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 galaretka
  • 1 opakowanie śmietanki kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • sok z połówki cytryny
  • płatki migdałów
  • czekoladowa dekoracja
  • posypka cukrowa

Galaretkę rozpuścić. Rozlać do pucharków i ostudzoną wstawić do lodówki. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec dodać sok z cytryny. Rozłożyć ubitą śmietanę na galaretce, posypać dowolną posypką i migdałami. Migdały miałam zamiar uprażyć na suchej patelni, niestety nie zdążyłam:) Podawać od razu.

Smacznego:)

Zdjęcie - Deser  smerfowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów