Czereśnie w galaretce wiśniowej
Galaretki owocowe najbardziej smakują latem. Połączone z sezonowymi owocami pozwalają tworzyć pyszne , zimne desery, które przygotowuje się niezwykle szybko.
Smakują dzieciom i dorosłym.
Składniki:
- 1 galaretka o smaku wiśniowym
- 10- 12 szt. czereśni
- 50 ml wiśniówki /dla dorosłych/
Wykonanie: -Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do przestudzenia. -Przygotować10- 12 pojemniczków / u mnie plastikowe kubeczki 80 ml/. -Czereśnie umyć /ogonek pozostawić/. -Do każdego pojemniczka włożyć po jednej czereśni . -Zimną galaretkę połączyć z likieremi zalać owoce tak, by były całkowicie zanurzone. -Pojemniczki ułożyć na tacy i wstawić do lodówki. -Podawać kiedy galaretka całkowicie stężeje . -Pojemniczek wystarczy na moment włożyć do ciepłej wody, a galaretka z czereśnią wyskoczy bez problemu.