Czekoladowe pierogi z wiśniami i mascarpone

Czekoladowe pierogi z  wiśniami i mascarpone
przepis:

Ciasto na pierogi:

ok. 0,5 kg pszennej mąki

3 łyżki kakao

ok. 250 ml gorącej wody

szczypta soli

Do mąki dodać kakao, sól, zalać gorącą wodą i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto przykryć i odstawić na pół godziny.

Farsz do pierogów:

30 dag wydrylowanych wiśni

25 dag serka mascarpone

2 łyżki cukru pudru

Serek wymieszać dokładnie z cukrem.

Ciasto rozwałkować partiami, wykroić krążki, nałożyć na nie serek i wiśnie, zalepić.

Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Podawać polane jogurtem.

Zdjęcie - Czekoladowe pierogi z  wiśniami i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowe pierogi z  wiśniami i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowe pierogi z  wiśniami i mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów