Curry z kalafiora, dyni i ziemniaków
1/4 kalafiora podzielonego na różyczki
dynia pokrojona w kostkę - objętościowo tyle co kalafiora
2 ziemniaki pokrojone w kostkę
1 cebula pokrojona w "pióra"
olej do smażenia, sól do smaku
kozieradka
czarna gorczyca
mieszanka curry
woda
Olej rozgrzać na patelni razem z kozieradką i gorczycą - uwaga gorczyca strzela, więc trzeba uważać. Na tym trzeba zeszklić cebulę i dorzucić po kolei: ziemniaki i podsmażyć, kalafior i podsmażyć a następnie dynię. Zamieszać, dosypać soli do smaku i curry - tak na oko dałam łyżeczkę albo dwie. Podlać 1/4 szklanki wody, zamieszać i na średnim ogniu, pod przykryciem dusić jakieś 10 min albo do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
Już. Dobre wyszło i żółte a żółty kolor poprawia nastrój. :-)