Curry z bakłażanem, soczewicą i cukinią

Curry z bakłażanem, soczewicą i cukinią
przepis:

1 mały bakłażan

1 mała cukinia

1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy

por

200 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżka pasty z papryki

0,5 łyżeczki zmielonego kuminu

1 łyżeczka kurkumy

1 łyżeczka słodkiej papryki

0,5 małej łyżeczki chili

olej do smażenia

Bakłażan i cukinię pokroić w kostkę.

Por pokroić w krążki.

Warzywa wrzucić na rozgrzany olej, obsmażyć.

Następnie do warzyw dodać soczewicę, przyprawy, pastę paprykową, przecier pomidorowy oraz mleko kokosowe. Dusić aż warzywa będą miękkie.

Zdjęcie - Curry z bakłażanem, soczewicą i cukinią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów