Cukinia w cieście francuskim - szybka i efektowna przekąska
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- 200 g kremowego serka kanapkowego
- 1 mała cukinia
- 1 pomidor
- 100 g sera żółtego
- 1 jajko
- sól, zioła prowansalskie
Płat ciasta francuskiego dzielimy na 10 kawałków. Środek smarujemy serkiem kanapkowym i układamy pokrojoną w plasterki cukinię i pomidora. Posypujemy solą i ziołami oraz tartym serem żółtym. Boki ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i pieczemy na złoty kolor, ok 20 minut w 180 st. C
Wzmianka sponsorowana:
O tym jak ważna jest odpowiednia wentylacja, oraz systemu ochrony przeciwpożarowej zwłaszcza w obiektach użyteczności publicznej chyba nikomu pisać nie muszę. Przygotowanie takich rozwiązań warto powierzyć profesjonalistom z wieloletnim doświadczeniem np. takim jak firma Gulajski oferująca profesjonalne systemy oddymiania, odprowadzania ciepła oraz systemy wentylacji i zabezpieczenia ogniochronnego i produkująca elementy nowoczesnej architektury w postaci świetlików, wyłazów i pasm świetlnych. Gulajski może pochwalić się m.in. realizacjami dla Stadionu Olimpijskiego w Londynie, koncernu Pepsi Polska, Telewizji Polskiej czy Metra Warszawa oraz sieci restauracji Mc Donald`s.