Conchiglioni z porami

Zdjęcie - conchiglioni z porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Uwielbiam duże, nadziewane, makaronowe muszle. To jest punkt obowiązkowy w mojej podręcznej spiżarni. Kiedy nie mam pomysłu co i jak z tym obiadem czy kolacją, muszle zawsze dają jakąś możliwość nawet przy prawie pustej lodówce. Nie nadziewałam ich chyba tylko ziemniakami.... a może to jest jakiś kolejny pomysł? Dzisiaj jednak muszle conchiglioni nadziewane porami.
Conchiglioni z porami
  • 20 muszelek
  • 3-4 pory (biała część)
  • 100 g sera (u mnie bursztyn)
  • sól, pieprz do smaku
  • masło około 50-80 g

Muszle podgotowałam w osolonej wodzie, ale o 3 minutki której niż zalecany czas gotowania na opakowaniu i przelałam zimna wodą. Pory pokroiłam z półkrążki i poddusiłam na maśle. Kiedy były już miękkie doprawiłam do smaku i lekko przestudziłam. Dodałam ser, wymieszałam i nadziałam muszle, które następnie zapiekłam przez 10 minut w 200 stopniach. Smacznego.

Przepisy z tych kategorii

Makaron z kiełbasą i brukselką

Makaron z kiełbasą i brukselką

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Makaron z brukselką à la carbonara
1

Makaron z brukselką à la carbo…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Spaghetti a'la Dominicana
1

Spaghetti a'la Dominicana

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Maccheroni z dynią
1

Maccheroni z dynią

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Makaron z jarmużem, suszonymi pomidorami i orzechami
5

Makaron z jarmużem, suszonymi…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Penne z brokułem
9

Penne z brokułem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni