conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem

conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem
Dawno nie było muszli. Przez okres świąteczno-noworoczny gotowanie było zupełnie inne, ale teraz czas na "normalność" w mojej kuchni i sprawdzone metody.

Conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem
  • 40 sztuk muszli
  • 2 pory - biała część
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 150ml przecieru pomidorowego z kartonika
  • 2 łyżki śmietany
  • świeży tymianek
  • świeża bazylia
  • kulka mozzarelli
  • sól
  • masło
Zdjęcie - conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiW dużym rondlu rozpuścić masło. Pora pokroić na półplasterki i poddusić na maśle. Bakłażana i cukinie pokroić w większą kostkę i dorzucić do porów. Dusić razem ok 10 minut. Dolać przecier pomidorowy i śmietanę, doprawić solą i dużą ilością tymianku i bazylii. Muszle podgotować, przelać zimną wodą, napełnić farszem i na wierzchu położyć po troszku mozzarelli. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy