Conchiglione z kurczakiem i oliwkami

Conchiglione z kurczakiem i oliwkami
Dawno nie było muszelek. W przedświątecznym zabieganiu i wiecznym niedoczasie to idealne rozwiązanie na obiad.

Conchiglione z kurczakiem i oliwkami
  • muszle
  • pierś kurczaka
  • puszka pomidorów krojonych
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • garść czarnych oliwek
  • ząbek czosnku
  • świeża bazylia
  • kulka mozzarelli
  • sól, pieprz
  • oliwa
Zdjęcie - conchiglione z kurczakiem i oliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiPierś kurczaka posolić, usmażyć lub zgrillować. Kiedy lekko przestygnie porwać wzdłuż włókien. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać pomidory, śmietanę i chwilę razem podgrzewać. Kiedy lekko sos się zredukuje dodać pokrojone oliwki i bazylię, a na koniec wymieszać z kurczakiem i dodać porwaną na kawałki mozzarellę. Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo - ok 8 minut. Nałożyć farsz do muszelek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Kategorie przepisów