Ciepła kanapka na śniadanie
Ciepła i pożywna kanapka na śniadanie. Smaczna, prosta do zrobienia. Można ją urozmaicić dodając do środka plaster pomidora i ogórka. To wersja najprostsza, ale smakowita. Polecam.
Inspiracją był przepis z tej strony
Składniki: (1 kanapka)
2 kromki pieczywa tostowego,
1 plaster ulubionej szynki,
2 plastry sera cheddar + trochę startego,
musztarda
2 jajka,
30 ml mleka,
trochę szczypiorku, sól, pieprz
Przygotowanie.
Pieczywo posmarować musztardą. Na jednej kromce położyć plaster sera, plaster szynki, ser. Przykryć drugą kromką. Przekroić tak aby powstały 2 trójkąty. Włożyć do prostokątnego naczynia do zapiekania. W misce wymieszać jajka, mleko, szczypiorek, sól, pieprz - zalać kanapkę.Posypać tartym cheddarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec ok 25 minut, wierzch ładnie się zrumieni. Smacznego!
Inspiracją był przepis z tej strony
Składniki: (1 kanapka)
2 kromki pieczywa tostowego,
1 plaster ulubionej szynki,
2 plastry sera cheddar + trochę startego,
musztarda
2 jajka,
30 ml mleka,
trochę szczypiorku, sól, pieprz
Przygotowanie.
Pieczywo posmarować musztardą. Na jednej kromce położyć plaster sera, plaster szynki, ser. Przykryć drugą kromką. Przekroić tak aby powstały 2 trójkąty. Włożyć do prostokątnego naczynia do zapiekania. W misce wymieszać jajka, mleko, szczypiorek, sól, pieprz - zalać kanapkę.Posypać tartym cheddarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec ok 25 minut, wierzch ładnie się zrumieni. Smacznego!