Ciasto marchewkowe bez pieczenia

Ciasto marchewkowe bez pieczenia
Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 marchewki (200 g)
  • 2 szklanki miękkich daktyli bez pestek
  • 2 i ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na małych oczkach.

Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

W malakserze umieść daktyle, orzechy, wiórki oraz cynamon, a następnie wszystkie składniki polej łyżeczką oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno. Miksuj pulsacyjnie do połączenia. Jeśli nie posiadasz malaksera, masę możesz połączyć używając blendera. Dodaj marchewkę, wymieszaj.

Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Masę przełóż do niedużej foremki wyłożonej folią spożywczą. Przykryj i odstaw do lodówki na całą noc. Po wyjęciu ciasta z formy dowolnie je udekoruj.

Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 8

Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie 12 h

Poziom trudności: łatwe

Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów