Ciasto marchewkowe bez pieczenia


Składniki:
- 2 marchewki (200 g)
- 2 szklanki miękkich daktyli bez pestek
- 2 i ½ szklanki orzechów włoskich
- ½ szklanki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu

Przygotowanie:
Krok 1
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na małych oczkach.

Krok 2
W malakserze umieść daktyle, orzechy, wiórki oraz cynamon, a następnie wszystkie składniki polej łyżeczką oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno. Miksuj pulsacyjnie do połączenia. Jeśli nie posiadasz malaksera, masę możesz połączyć używając blendera. Dodaj marchewkę, wymieszaj.

Krok 3
Masę przełóż do niedużej foremki wyłożonej folią spożywczą. Przykryj i odstaw do lodówki na całą noc. Po wyjęciu ciasta z formy dowolnie je udekoruj.

Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie 12 h
Poziom trudności: łatwe
