Ciasto marchewkowe bez pieczenia
![Ciasto marchewkowe bez pieczenia](/obrazek/duze/ciasto-marchewkowe-bez-pieczenia-477599.jpeg)
![Zdjęcie: Ciasto marchewkowe bez pieczenia Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477599.jpeg)
Składniki:
- 2 marchewki (200 g)
- 2 szklanki miękkich daktyli bez pestek
- 2 i ½ szklanki orzechów włoskich
- ½ szklanki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
![Zdjęcie: Ciasto marchewkowe bez pieczenia Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477602.jpeg)
Przygotowanie:
Krok 1
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na małych oczkach.
![Zdjęcie: Ciasto marchewkowe bez pieczenia Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477597.jpeg)
Krok 2
W malakserze umieść daktyle, orzechy, wiórki oraz cynamon, a następnie wszystkie składniki polej łyżeczką oleju Kujawskiego BIO rzepakowego tłoczonego na zimno. Miksuj pulsacyjnie do połączenia. Jeśli nie posiadasz malaksera, masę możesz połączyć używając blendera. Dodaj marchewkę, wymieszaj.
![Zdjęcie: Ciasto marchewkowe bez pieczenia Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477598.jpeg)
Krok 3
Masę przełóż do niedużej foremki wyłożonej folią spożywczą. Przykryj i odstaw do lodówki na całą noc. Po wyjęciu ciasta z formy dowolnie je udekoruj.
![Zdjęcie: Ciasto marchewkowe bez pieczenia Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477601.jpeg)
Liczba porcji: 8
Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie 12 h
Poziom trudności: łatwe
![Zdjęcie: Ciasto marchewkowe bez pieczenia Zdjęcie - Ciasto marchewkowe bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/477600.jpeg)